Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН КАТАЛОГ НА ФИРМА ФАРБЕКОЛОР

Oбщи условия на договорите за покупко-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между „Фарбеколор” ЕООД от една страна и от друга - лицето, съгласило се с настоящите Общи условия, наречено за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронен магазин www.Fcolor.eu
Fcolor.eu има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.

Необходими условия, за да се направи поръчка:
1. Валиден email адрес.
2. Вярно попълнен адрес за доставка и фактуриране.
3. Вярно попълнени данни за контакт.
Активирането на поръчката на определена стока става чрез натискане на бутона "Купи".
При направена от Вас поръчка, ще получите потвърждение на поръчката на посочения от Вас e-mail адрес. Консултант на магазина ще се свърже с Вас по телефона, за уточняване на времето на доставка.

В страницата на всяка стока, представена в Fcolor.eu са посочени цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност Потребители на Fcolor.eu да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока. Всички посочени на сайта цени са в лева с включен ДДС.

Работно време:
Поръчки в онлайн магазин Fcolor.eu се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Работното време на консултантите на онлайн магазин Fcolor.eu е Понеделник - Петък, 9:00 – 18:00 ч. Съботa и Неделя са почивни дни, в които не се обработват и изпращат поръчки. Онлайн консултации относно продукти могат да бъдат извършвани по всяко време (включителнo и в почивни дни). Консултации по телефон могат да бъдат извършвани в работното време. Всички поръчки, направени до 16:30 ч., се обработват и изпращат на същия ден. Доставят се до два работни дни (включително и събота до обяд по желание на клиента).
Всички поръчки, направени след 16:30 ч., обикновено се обработват на следващия работен ден и се изпращат в него.
За връзка с нашите консултанти по продажбите: info@fcolor.eu

Условия за копиране на информация
Цялата информация, публикувана в Fcolor.eu.com, е собственост на Фарбеколор ЕООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Fcolor.eu дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин Fcolor.eu. Забранява се копирането на текстове от Fcolor.eu и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на Fcolor.eu

УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА
След като в Fcolor.eu постъпи поръчка от Потребител, консултант на www.Fcolor.eu се свързва с него, за да бъдат уточнени подробностите и да бъде потвърдена поръчката.ако има допълнителни коментари,вписани от потребителя.В случай, че поръчаният модел не е в наличност, поръчката може да бъде анулирана.
Доставките се извършват от куриерска фирма СПИДИ  до посочен от Потребителя адрес или до офис на куриерската фирма в съответния град. Пратката е застрахована, като застраховката е за наша сметка при поръчки  над обявения минимум на покупки, който е 100лв. Изключение са промоционалните оферти или тези продукти в акция 1+1.
Доставка се прави само след потвърждение от страна на клиента;
Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.30 часа;
Доставки не се извършват в Неделя и официални празници;

 Доставката се извършва с куриер от фирма СПИДИ от 24 до 48 часа /в работни дни/ след потвърждаване на поръчката по телефона от наш консултант.,в случай,че трябва да се направят уточнения с потребителя. Заплащането става в брой на куриера.

Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес и срок, Fcolor.eu се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.


РЕКЛАМАЦИЯ
Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в онлайн магазин Fcolor.eu, има право на рекламация при:
• констатирани липси;
• дефекти на стоката;
• несъответствие с обявения размер;
• при транспортирането стоката е повредена;
• не е спазен предварително уговорения срок за доставка

Следните продукти не подлежат на връщане и зaмяна:
• Артикули от сектор продукти за коса.
• Артикули от сектор 'Разпродажба'

Рекламация се прави до 2 месеца след закупуване на стоката. При предявяване на рекламация Потребителят може да претендира за замяна на стоката. Артикулът може да бъде заменен за същия в друг размер или цвят (ако има такъв) или друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, се доплаща разликата.
Връщането се осъществява при следните условия:
• Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, изхабена).
• Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
• Запазена оригинална опаковка и етикет.


Цената за доставка при връщане на стока чрез куриерска фирма СПИДИ се поема от клиента, освен в случаите когато връщането е по вина на Fcolor.eu. Клиентът може да избере друг куриер за своя сметка. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки.


Потребителят има право да върне стоката в двумесечен срок от датата на получаването, като тя е с ненарушен търговски вид.

Условия за пазаруване с кредитни , дебитни карти  и банков път от Fcolor.eu:

1. Условия за отказ на извършена поръчка:
Възможности за отказ: Поръчка може да се откаже без да се упоменава причината за това.

2. Период за отказ на заявена стока/услуга от картодържателя: 24 часа
Начин за отказ: Поръчка може да бъде отказана чрез имейл до посочените във сайта е-мейли: info@Fcolor.eu. Клиентът е длъжен да предостави: двете си имена, потребителско име в сайта www.Fcolor.eu, сумата на поръчката, както и номера на направената поръчка.

3. Условия за възстановяване на заплатени от картодържателя суми:
Условия за възстановяване на стойността на транзакцията: Fcolor.eu възстановява сумата която е заплатена за артикула.

4. Условия на замяна на поръчана от картодържател стока: Връщането се осъществява след предварителна уговорка за дата и адрес за връщане от страна на служител на Fcolor.eu.

При невъзможност за търговеца да предостави на картодържателя поръчана от него
стока или услуга, първият може да предложи алтернативна такава.
При несъгласие от страна на картодържателя, търговецът следва да възстанови стойността на непредоставената стока. Срокът за връщане на сумата е един месец.
 
Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от Fcolor.eu относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него адрес за електронна поща.