Sleek and curly - За непокорни коси

Sleek and curly - За непокорни коси

Нарът, известен още като божествен плод, произлиза от Иран и има дълга история. Още в далечното минало персите откриват неговите вълшебни свойства и започват да го култивират. Нежният плод присъства още и в египетската, ливанската, древногръцката, и турската митология. Със своите аленочервена кръгла форма и лъскави рубинени семена с тръпчив вкус, плодът на боговете става символ на плодовитост, прераждане, красота и здраве. Нарът е чудесно средство и за козметиката, защото:

  • има антиоксидантно действие, т.е. предпазва кожата от вредното въздействие на слънцето и околната среда;
  • активира процесите на регенерация на кожата и ускорява зарастването на раните;
  • стимулира синтеза на колаген и еластин, в резултат на което се повишава еластичността на кожата;
  • хидратира кожните клетки;
  • подхранва и ревитализира уморената и преждевременно старееща кожа;
  • действа деликатно стягащо и свиващо на порите;
  • има силно противовъзпалително, противомикробно и антибактериално действие;
  • заздравява и придава блясък на косата.

Нарът е богат на антиоксиданти (3 пъти повече отколкото в червеното вино), които от своя страна предпазват организма от вредните свободни радикали, главните виновници за стареене на кожата. Екзотичният плод забавя процесите на стареене, като активира клетъчната регенерация, възвръща еластичността на кожата, защитава я от дехидратация и стимулира растежа на косата и ноктите. Неговите есенции често се използват при приготвянето на шампоани за дълготрайност и блясък за боядисани коси, хидратиращи продукти и в бялата козметика – anti-age продукти.

Полезни съставки
Освен че е свеж и питателен, сокът от нар се характеризира с тонизиращо действие и е богат източник на минерали и витамини. Той съдържа манган, калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий и е истинска витаминна бомба – А, С, Е, В1, В2, В6, В15 и Р.

Екстрактът и маслото от нар са изключително ценни съставки в козметичните продукти,които  създадохме, защото малката им молекулярна структура позволява дълбокото им проникване в структурата на косъма. Маслото от нар е много ефикасно за подхранване на суха, естествено къдрава или трудно податлива на обработка коса. То съдържа пуникова киселина – омега-5 мастна киселина, която дава дълготрайна хидратация на косата.

Покажи:
Сортирай по:

B1 - ШАМПОАН С НАР ЗА КЪДРАВИ И ТРУДНО ОБРАБОТВАЩИ СЕ КОСИ

ШАМПОАНЪТ  С ЕКСТРАКТ ОТ НАР Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ЕСТЕСТВЕНО СИТНО КЪДРАВИ КОСИ И ТАКИВА,КОИТО ТРУ..

15.00лв. 11.00лв.